Vreti sa vedeti cum actioneaza diversionistii turci?

Sustinatorii guvernului Erdogan se straduiesc sa discrediteze revolutia9400_487191904687281_506132670_n din Turcia publicand informatii false, pe site-urile institutiilor media, insotite de clipuri cu secvente de cazuri izolate, in care apar barbati spargand geamuri de magazine, banci ori arzand drapele. Au fost si politisti raniti in confruntari dar nu batuti de manifestanti ci in ripostele acestora. Zilele trecute, scriam un articol de evenimentele din Turcia. Primesc informatii despre ele in continuu. Nu am facut decat sa evidentiez niste lucruri publice si deja stiute. Am primit si acest mesaj, prin care un domn, ma avertizeaza ca habar nu am din ceea ce se intampla acolo. Si-mi trimite un link catre o pagina de facebook ce ma conduce la un filmulte de genul celor care va spuneam. Pagina de facebook este creata de sustinatorii premierului ori de serviciile de diversiune. La fel ca si profilul celui care imi scrie mesajul. Domnul se numeste 54035403. Nu stiu daca sa il scriu cu majuscule ori nu.
|”protestantii sparg geamurile de la magazine. banci, dau foc la maşini ınjura pe politişti şi arunca cu pietroaie. politia ce sa faca sa le dea flori. eu locuiesc ın turcia. ştirile care apar ın alte tari sunt false”
Acelasi domn 54035403imi da un link. https://www.facebook.com/photo.php?v=112607445617057
Pentru cei care au trait revolutia din ’89, poate va mai aduceti aminte de celebrele diversiuni, cu apa otravita, cu teroristi in zonele strategice. Cam asa si asta. Imi vine sa rad. Asa actioneaza serviciile turcesti? Cum cred ei ca pot prosti o lume intreaga, cand toti stim ca acolo e altceva. Voi ce spuneti?

About Gabriela

Pasionată de cunoaștere, de literatură și scris.

Posted on 04/06/2013, in Actualitate and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 14 comentarii.

  1. romanianstampnews

    În situaţii tulburi apar mereu şi oameni ca acesta, apar multe zvonuri şi omul de rând se simte dezorientat.

  2. Eu imi amintesc ca am vazut astfel de oameni si in revolutia din ’89. Acesta e si scopul lor. Chiar acum ma uitam la o declaratie a lui Erdogan care spunea ce mijloacele mass media sunt cel mai mare rau al societatii. Saptamana trecuta , priministru daduse ordine pentru sistarea serviciilor de internet, incercand sa ascunda opiniei publice internationale evenimentele din Turcia. Canalele social media Facebook si Twiter s-au opus.

  3. mergi cam mult în trecutul nostru, gabi. să ne amintim cum se filmau, de pildă, mulţimile verii trecute, cele înfierbântate de o idee sau alta şi care în ciuda văditelor manipulări nu au reuşit ceea ce îşi propuseseră.
    adevărul este întotdeauna la locul lui. nu este pentru privitorul de rând, eu aşa spun.

    • Ai dreptate, Cami. Astept sa vad ce urmeaza pentru ca lucrurile departe de a se fi linistit. Si oricum, miza e prea mare. Aici nu e vorba doar de valorile democratiei, pe care cred revolutionarii ca sunt pe punctul de a le pierde. E vorba de afaceri la nivel mondial si in general, implica multi bani, iar principalul suspect o constituie grupurile de interese din jurul marilor producatori de armament.

  4. Reblogged this on CRONICA REZERVISTULUI and commented:
    Diversiunile sunt cam aceleași în toată lumea. Sper să existe o diferență între România 89 și Turcia 2013. E greu de spus, fiindcă ne lipsesc informațiile. Nu mă îndoiesc că în ambele situații au fost implicați și mulți oameni de bună credință, care au descoperit târziu, prea târziu sau niciodată că au fost folosiți.

    • multumesc pentru „reblogged”. Sigur ca exista o diferenta, turcii nu sunt atat de naivi cum eram noi pe vremea aceea si sunt foarte uniti, un lucru pe care eu il admir la ei. De asemenea, turcii nu uita si nu iarta iar premierul a gresit grav crezand ca poate, in forta, sa stapaneasca revolta. Insa in acest moment e greu de dat solutii.

      • Eu unul sunt sceptic. Politica e mai complicată. Din întâmplare – sau nu? – Erdogan tocmai a anunțat că Turcia a plătit ultima datorie către FMI. Asta era și situația noastră, în 89. Contextul geopolitic complex sugerează că un stat laic, dar cu o populație majoritar musulmană în aproierea zonei de confruntare dintre islam și sionism este un factor de risc, deci destabilizarea acelui stat, mai ales după ce acel stat a demonstart că poate învinge criza, decine un obiectiv strategic, iar pentru ochii lumii, totul începe de la un incident la prima vedere minor: arestarea lui Tokes, demonstrațiile pentru salvarea unui parc… Eu am citit și versiunea oficială turcă și am căzut pe gânduri, te rog să transmiți asta și prietenilor tăi.

      • Si mie mi s-a parut un scenariu asemanator cu declansarea revolutiei din Romania. Exact la Tokes ma gandeam. Si ma gandeam si care sunt mizele acestei destabilizari. Nu stiam de returnarea datoriei catre FMI. Dar stiu ca, nu cred ca am mai spus pe blogul tau, Turcia a facut progrese uimitoare, in ciuda crizei si in ciuda faptului ca are razboaie la frontiere si confruntari interne cu populatia kurda. Stiu ca in ultimii ani, industria turca s-a dezoltat foarte mult: industria de produse electronice si electrocasnice. Am vazut poduse de foarte buna calitate. Chiar ei imi povesteau foarte mandri de ele. S-a dezvoltat industria auto, si au inceput sa produca autobuse si tot felul de masini mari, productie proprie, reducand simtitor importurile. Au dezvoltat industria aviatica si am inteles de la ei ca au redus achizitiile de avioane de lupta. In domeniul industriei de armament au inceput sa produca tancuri si armament militar, fara a mai prelungi multe din contractele cu marii producatori din Franta, Germania si SUA. O Turcie puternica si independenta nu este de dorit, in apropiere de Israel, cunoscuta fiind antipatia turcilor fata de evrei,( sustinuti de americani). Cand a fost declansat anul trecut conflictul cu Sirya am suspectat mana americanilor, dupa o actiune similara cu cea de declansare a razboiului din Liban. Se spune ca in orice conflict, trebuie sa urmaresti firul banilor. Acum fac un scenariu, care mi se pare mie plauzibil. Marii industriasi americani de armament sunt evrei. Tot ei sunt si marii bancheri care fac finantarile intre state. Acestia au fost in stare sa provoace razboiul din Vietnam, doar ca sa aiba une isi desface supraproductia de armament, de ce nu ar face asta si cu Turcia?

  5. Dacã pot, or s-o facã. E DOAR O CHESTIUNE DE TIMP. Probabil nu foarte lung.

  6. Nu cred ca ar trebui ne dorim noi, românii, o Turcie prea sigura pe puterea ei militara; imediat ar relua ofensivele spre Cipru si greci, spre kurzi; poate si spre armeni…
    Ca ar putea bloca Bosforul, nici nu-i cel mai grav pentru români, deoarece nu mai avem flota…
    Una cu alta Turcia trebuie supravegheata de masonerie; nu e nimic anormal; au fost monitorizate state la fel de mari: Japonia, Germania, Africa de Sud…Si n-a fost rau !

    • A monitoriza e una si a crea destabilizare prin revolutii si razboaie interne e cu totul altceva. Nu stiu sigur daca asta ar face o Turcie puternica, sa treaca la cuceriri de noi teritorii. Nu exclud ca ar fi o ipoteza, insa mai putin probabila, dupa parerea mea. Turcia este sigura pe puterea militara. E a treia armata in lume si a doua forta militara NATO. Are o puternica flota aeriana si una la fel de puternica navala. Are, nu mai stiu sigur, dar scriam cu ceva vreme in urma, 2 milioane de militari iar inzestrarea cu armament e foarte buna, alocand in fiecare an sume uriase pentru asta. E o forta. Turcia stie ca nu este iubita in afara si ca nu poate conta pe aliante. Marile puteri au dovedit-o la finele Primului Razboi Mondial.

  7. Imi sunt dragi cei care ies in strada, oriunde ar fi! Sper doar sa nu pateasca la fel cum am patit noi. Imi amintesc cum statea sotul meu de paza in scara blocului… Cum misunau taburile pe Pata… Cum am crezut ca ne va fi bine… Sforile sunt lungi!

    • Cafeluto, eu tare ma tem ca tot sacrificiul lor va fi in zadar. Sau poate nu chiar. Pentru ca revolta asta a rasturnat o lume si niste idei. O sa vedem

Lasă un comentariu